MELFARE 24 – 2016

Traditionen tro står første weekend i juni i MELFAR 24‘s tegn.
Nogle af landets bedste langdistance ryttere sætter hinanden stævne, og kæmper på de fynske landeveje omkring Strib ”Middelfart” i 12-24 timer.
Det var egentlig også planen at jeg skulle have deltaget i årets MELFARE 24 men da der var muligheden for at kvalificere sig til næste års Super Brevet Scandinavia ”SBS” allerede i år, og jeg jo ofte har problemer med at få passet diverse brevet’er ind grundet mit arbejde, valgte jeg at fokusere på at få serien i hus, og da 600 km. Turen ”som altid” ligger i samme weekend som MELFARE, ja så bestemte jeg mig for at droppe det i år.
Skæbnen ville at jeg dog fik passet en 600 km. Tur ind tidligere, så havde jo så weekenden fri. Og da Frederik Lassen havde brug for en hjælper, sprang jeg til og tilbød min assistance.
Frederik Lassen 03
Frederik og jeg fik lige talt ganske kort sammen fredag eftermiddag i telefonen, og aftale at jeg ville ringe til ham når jeg ankom til Strib lørdag formiddag.
Ca. kl. 08:30 ankom jeg til Strib. Frederik og jeg fik hilst på hinanden (Vi havde ikke mødtes før)
Vi fik kort gennemgået diverse grej, udstyr og ikke mindst ”gameplan”
Frederik stillede op i RAAM Klassen. Ikke fordi det er hans plan at deltage i RAAM.
(been there, done that)
Frederik var med på det vindende 2 pers. RAAM hold i 2010.
Nej formålet med løbet var en ”træning” / statuscheck i hans forberedelse til den tiple IRONMANN han skal lave i Tyskland i juli.

Kl. 10:00 blev RAAM klassen sendt afsted, og vi var i gang.

Henning-Larsen
Henning Larsen var også i Middelfart, men han stillede op i 24 timers solo klassen, Henning havde sin søn Thomas og Tomases kæreste med som hjælper. Så vi aftalte at jeg lige så godt kunne sidde sammen med dem i deres pavillon, så kunne vi jo underholde hinanden samt hjælpes lidt af. (Det virkede som om både Henning og Thomas var ret opsat på dette) Så jeg takkede ja, det kunne da være hyggeligt, og det var da også rart med en pavillon hvis nu der skulle komme en dråbe ovenfra. Dette var der dog intet der tydede på. Solen stegte ned på os.
Som sagt kendte Frederik og jeg ikke hinanden fra tidligere. Vi havde selvfølgelig fået talt lidt inden start, men det var jo meget overordnet, så det tog mig lige et par omgange sådan at ”skyde” mig ind på  hvad og hvordan Frederik vil have det, og hvordan vi gør det smartest.
Det var nu ikke så besværligt, for Frederik er en utrolig behagelig gut, og nem at “arbejde for” så vi kommer hurtig ind i rutinerne.
Efter første omgang har Henning problemer. Hans bagbremse “hænger” når han bruger den, ind imellem slipper den dog igen når han “arbejder” lidt med den. Men når man nu er kommet for at konkurrere, så der det at køre med en bremse der hænger “lidt op af bakke” Vi får en af mekanikerne ved MELFARE 24 til at kigge på det, men han kan ikke rigtig finde fejlen. Vi løsner “bremse “klampen”” så der er lidt mere plads at give af, og Henning kører ud på ruten igen. Nu selvfølgelig noget efter de førende ryttere.
Næste omgang er den gal igen. Henning er bestemt ikke glad, han tager et lidt længere stop og får lidt at spise, modet og lysten er ikke så stor da muligheden for at nå hans mål nu er MEGET svært, hvis ikke umuligt. Han overvejer lidt om han bare skal stoppe. Men vi bliver enige om at han lige vil tage en tur mere og se hvordan og hvorledes.
Da han kommer ind har der ikke været problemer på turen, men kampgejsten og motivationen for cykelløb er væk. Han tager det stille og rolig og hygger sig mere med det i det gode vejer.
Apropos vejret og varmen så var det årets store udfordring / modstander.

2941341_513_342_0_0_0_0_2

Folk led virkelig i varmen der ude. Folk gik helt i stå, og stod i skygge ude på ruten, og nogle folk havde endda problemer med at få væske nok der ude, grundet at de fleste jo kun have 1-2 drikkedunke på cyklen.

Men Frederik klarer sig okay, og er vel hydreret melder han. Varmen er dog ikke en fordel for Frederik, men det kører som sagt.

Frederik Lassen 02

Henning kommer ind, nu er den helt gal med bremsen. Nu er hele bremsehåndtaget gået løs. Henning gider ikke mere. Henning vil hjem. Eller rettere han syntes måske ikke det er så fedt og måske heller ikke så fair over for søn og svigerdatter at de skal sidde der i 24 timer, “bare” for at han skal trille rundt på en hyggelig træningstur.
Så de pakker sammen og kører mod Videbæk.

Nå men det kører som sagt for Frederik, han holder jævn pace. Kl. 18:30 indtager han aftensmaden liggende for lige at få strukket ryggen ud. Han er også begyndt at døje lidt med kramper. Men efter at have indtaget aftensmaden (Pasta m. Kylling / kødsovs) og sætter tempoet lidt ned forsvinder krampen heldigvis.
Kl. 19.59 Kører de ind på “natruten” som er ca. 14,5 km. Denne rute skal de køre på ind til kl. 09:00 søndag morgen, hvor de går ind på “slutruten” den sidste time af løbet.
Denne rute passer Frederik rigtig godt, som han siger “det er en rigtig TRI rute. FEDT!”

Frederik Lassen 01
Men alt kører jo, og som aftalt inden start så vil han ca. kl 02 (16 timer inde i løbet) tage stilling til  om den bare skulle “køres hjem” eller om vi skulle gå i “race mode” Så kl. Ca. 02:00 kom beskeden. Nu er det RACE!!! 😉 Hvilket der hovedsageligen betød at nu skulle stoppene optimeres. Vi fandt ind i en rytme af to omgange inden han skulle i PIT, og hvor pittene selvfølgelig skulle gå så hurtig og effektiv som muligt. Dette betyder dog ikke at jeg bare “kan holde fri” og kun være klar hvert ca. 50-55 min. Når han havde kørt to omg. Hvis der var noget galt ville han jo komme ind efter bare en omgang, og så skal jeg selvfølgelig være nogenlunde “klar” det kunne også være han lige råbte noget til mig når han kørte forbi første gang, som jeg skulle have klar eller huske når han kom ind næste gang. SÅ jeg skulle som sagt være ½ klar hele tiden.
Der var generelt problemer med tidstagningen i år, så der havde jeg også en opgave i at holde styr på dette og følgende kommunikere med tidstagningsvognen / folkene om dette.
Ud på morgenen kom Frederiks gode ven Thomas Andersen fra Odense forbi for at gi’ opbakning og heppe de sidste timer. Det gav Frederik lidt ekstra motivation.
Kl. 09:00 gik de så ind på den korte 2,5 km. Slutrute.
Af erfaring ved jeg at dette ikke er en fed ting, og Frederik havde det på samme måde. En lille kort nogle steder meget smal bane hvor folk kører som død og hel…. nogle med “hovedet under armen” og dødtrætte. Ikke en lækkerbisken når man der ud over kører på en enkeltstarts / TRI cykel.

Frederik Lassens TRI-Cykel

Frederik Lassens TRI-Cykel

MEN vi kom igennem.
Ca. 705 km.  På 24 timer. (nr. 6 i RAAM klassen – nr. 13 over all)
Det må siges at være godkendt når man tænker på at Frederik jo ikke er decideret cykelrytter. Og skulle de så have hoppet i et par løbesko og løbet ud på en maraton bagefter. Jaaaaaa…. så havde der nok været flere af de andre der havde meldt pas, eller nok ikke kunne have holdt deres position foran Frederik 😉
Efter Frederik havde fået hvilet fødderne lidt, samt fået et par rundstykker samlede vi vores grej sammen og begav os hen til hans telt på “campingpladsen” Frederik skulle lige finde lidt skiftetøj og så have et velfortjent bad.
CRASHHHH!!!! Lød det så bag os….. NEEJJJJJ!!!!

En kvinde der lige skulle bakke bilen hen til deres campingvogn der stod længere henne, havde været opmærksom på Frederiks cykel der lå på græsset. Så hun “valgte” at bakke hen over cyklen.
Det var selvfølgelig ikke med vilje, og hun var selvfølgelig utrolig ked af det og ulykkelig. Frederik var selvfølgelig heller ikke begejstret, men han tog det nu meget pænt. Det var jo meget uheldigt og ikke noget hun gjorde med vilje. En lidt ærgerlig måde at afslutte en ellers god weekend.

Det blev en rigtig fed weekend med masser og af gode oplevelser og mulighed for at hilse og få snakket med en masse bekendte fra “miljøet”.
Og som sagt er Frederik en utrolig behagelig person, som jeg ikke vil være nervøs for eller have noget imod at hjælpe en anden gang hvis han har brug for assistance.

I kan læse Frederiks race-report / opfattelse af løbet her.

Under alle omstændigheder og hvis kalenderen tillader det regner jeg med igen at være i Strib første weekend i juni 2017.
Om det bliver som rytter eller som hjælper, det vil tiden så vise 🙂

Xtreme-Logo_square_450e8e54844464fa87cdfd08ec3db43e

 

Permanent link til denne artikel: http://www.tssweb.dk/melfare-24-2016/